Een van de belangrijkste kenmerken van dit raamsysteem is dat het makkelijk aangepast kan worden voor zowel woningen als commerciële toepassingen. De systemen worden geproduceerd met diverse soorten bewerkt triplex.
De 78 mm dikke profielen zijn erg sterk en hebben buitengewone isolerende eigenschappen. Ze kunnen gefabriceerd worden voor diverse toepassingen en in verschillende vormen: rond, elliptisch, rechthoekig, gewelfd, et cetera. Om uw ramen nog meer te verfraaien en beter uit te laten komen kunnen ze op verschillende manieren worden afgewerkt, onder andere met figuurglas, lijstwerk en andere decoratieve details.
Bij Doleta IV-78 kunnen de houten ramen worden voorzien van dubbel of driedubbel glas. Om de thermische en akoestische prestaties van het systeem te verbeteren kan onder andere gekozen worden voor een dikker glaspakket van 44 mm in plaats van de gebruikelijke dubbele beglazing van 28 mm.
Dankzij de verschillende materialen die in het fabricageproces worden gebruikt zijn deze raamsystemen makkelijk te bedienen. De manier van openen en de veiligheidsvoorzieningen zijn afgestemd op de beperkingen van de ruimte waar de ramen geïnstalleerd worden en kunnen naar wens worden aangepast. Openingsopties zijn onder andere draai, kantel, schuif en concertina.
Diverse beproefde fabricageprocessen uit de meubelproductie garanderen de blijvende kwaliteit van het Doleta IV-78 systeem. Deze ramen zijn makkelijk te bedienen en voldoen aan de verschillende behoeften en vereiste normen.
Een ander kenmerk van de Doleta IV-78 ramen is dat ze aan de buitenkant van een aluminium afschot zijn voorzien. Daardoor hebben ze een heel esthetisch design en is tevens hun duurzaamheid verzekerd.
In 2012 zijn de IV-78 systemen in de laboratoria voor samengestelde en afwerkingsmaterialen van het Instituut voor Architectuur en Bouw van de KTU (Kaunas Universiteit voor Technologie) getest op hun verhoogde waterdichtheid. Dit leverde uitzonderlijke resultaten op waarbij de ramen een waterdruk weerstonden die drie maal zo hoog was als vereist. De piekwaarde was klasse 9A bij een waterdruk van 600 Pa, maar zelfs bij een druk van 1800 Pa bleef het Doleta IV-78 systeem waterdicht. Na evaluatie van alle technische gegevens met betrekking tot de Doleta IV-78 was de conclusie dat deze ramen een buitengewone prijs-verhouding boden.